Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen online wordt steeds meer gebruikt

Dat komt omdat er steeds meer mensen zich vertrouwd voelen bij het afsluiten van een lening via internet. Dit in tegenstelling tot 10 jaar geleden. Waar je 10 jaar geleden nog naar bank moest gaan om een lening af te sluiten, kun je dit nu doen met een simpele klik op de muis. Door de strenge controles van…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Geld lenen online wordt steeds meer gebruikt

Datum

Dat komt omdat er steeds meer mensen zich vertrouwd voelen bij het afsluiten van een lening via internet. Dit in tegenstelling tot 10 jaar geleden. Waar je 10 jaar geleden nog naar bank moest gaan om een lening af te sluiten, kun je dit nu doen met een simpele klik op de muis.

Door de strenge controles van financiële instanties zoals de AFM wordt het voor duistere kredietverstrekkers vrijwel
onmogelijk om consumenten online in een financieel dal te trekken, wat in het verleden vaker is voorgekomen dan u zou mogen verwachten. Die tijden liggen gelukkig achter ons.

Lenen geld en geldzaken

Voor wie geld wilt lenen ligt er een scala aan mogelijkheden open bij online geld lenen. Kredietverstrekkers weten hun wegen via internet tegenwoordig goed te vinden en maken daar dan ook prima gebruik van. Voor consumenten die een lening willen afsluiten kan dit echter ook frustrerend werken. Toets “geld lenen” in Google in en u krijgt een enorm overzicht van aanbieders die leningen verstrekken. Hoe maakt u een goede keuze uit al deze aanbieders? Welk van deze aanbieders heeft de juiste lening voor de aankoop die u wilt doen?

Geld lenen moet wel mogelijk zijn

Geld lenen doet u uiteraard alleen wanneer u zeker weet dat een lening in uw persoonlijke situatie past. Veel consumenten laten zich verblinden door de aankoop die zij willen doen en leven volgens de mentaliteit ”dat zien we later wel”. Deze mentaliteit zorgt in 90 procent van de gevallen dat de consument in de financiële problemen raakt.

Echter, zodra de lening is afgesloten bent u verplicht om aan de maandelijkse termijnen te voldoen. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. Bij het niet nakomen van het contract met de kredietverstrekkers over de afbetaling van de lening kunnen enorme consequenties volgen. Incassokosten en deurwaarders zijn enkele voorbeelden van een nasleep bij het niet nakomen vande afspraken.

De bank zal er altijd voor zorgen dat zij het geleende bedrag terug krijgen, is dit niet linksom, dan wel rechtsom. Bedenk u dus ten aller tijden 10 keer voordat u een lening afsluit. Ook in de toekomst kan uw persoonlijke financiële plaatje er anders uit gaan zien. Het kan dus voorkomen dat u vandaag een lening afsluit en over een maand een financiële tegenvaller krijgt. Moet u daarvoor dan weer geld lenen? Wij raden aan om alleen een lening af te sluiten als u deze dus ook daadwerkelijk ”zonder moeite” kunt aflossen. Het is niet de bedoeling dat de betalingen voor de lening voor stress bij u zorgen, ongeacht hoe graag u de aankoop ook wilt doen.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576