Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen om dure leningen te herschikken

U kunt aan de hand van de volgende stappen op een relatief eenvoudige manier ervoor zorgen dat u meer overzicht over de situatie te krijgen en u kunt waarschijnlijk minder gaan betalen. Zo zullen de kosten van het krediet terug gaan lopen, terwijl u het overzicht makkelijk maakt en ervoor kunt zorgen dat u de…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Geld lenen om dure leningen te herschikken

Datum

U kunt aan de hand van de volgende stappen op een relatief eenvoudige manier ervoor zorgen dat u meer overzicht over de situatie te krijgen en u kunt waarschijnlijk minder gaan betalen. Zo zullen de kosten van het krediet terug gaan lopen, terwijl u het overzicht makkelijk maakt en ervoor kunt zorgen dat u de aflossingen en rentebetalingen op tijd kunt doet.

Een overzicht van krediet

Het eerste wat u moet doen is een overzicht maken van de lopende kredieten maken. Waar heeft u op dit moment een krediet lopen en hoe ver bent u met het aflossen daarvan? Zet de verschillende overeenkomsten op een rij en probeer tot een goed beeld te komen van de schulden die nog open staan. Noteer hierbij tevens het rentepercentage en de maandelijkse lasten. Hierdoor heeft u een goed overzicht van uw totale lasten.

Veel mensen die geld lenen weten niet goed wat ze waar hebben geleend en komen daardoor uiteindelijk in de problemen. Maak een overzicht en schrijf alles netjes op, zodat u precies weet welke bank u welk deel van welke schulden terug dient te betalen.

Vraag een nieuwe lening aan

Tel de verschillende bedragen die u nog terug moet betalen bij elkaar op, om tot het totaal te komen waarvoor u een nieuwe lening af wilt sluiten. Houd er echter rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om alle kredieten in één keer terug te betalen, er is in sommige gevallen sprake van een boeterente.

U kunt het nalezen in de voorwaarden en kosten daarvan meenemen in de totale afweging door dit af te zetten tegen de besparingen die u kunt realiseren. Vervolgens kunt u een nieuwe lening aanvragen voor het bedrag wat u nodig heeft om de overige leningen af te lossen.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576