Let op! Geld lenen kost geld

Geen ondergrens op BKR registraties

Ondanks het verzoek van VVD Kamerlid Frans Weekers om een ondergrens in te stellen op het BKR heeft de huidige minister van Financiën besloten hieraan geen gehoor te geven. Door een uitzending van het Tros programma “Kassa” is de problematiek van een registratie op het BKR aan het licht gekomen. Daar waar een telefoonrekening van…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Geen ondergrens op BKR registraties

Datum

Ondanks het verzoek van VVD Kamerlid Frans Weekers om een ondergrens in te stellen op het BKR heeft de huidige minister van Financiën besloten hieraan geen gehoor te geven.

Door een uitzending van het Tros programma “Kassa” is de problematiek van een registratie op het BKR aan het licht gekomen. Daar waar een telefoonrekening van bijvoorbeeld € 90,00 niet is betaald kan er een registratie komen waaraan men de komende vijf jaar gebonden zit. Door deze registratie is het vrijwel onmogelijk om nog een hypotheek af te sluiten of een lening aan te vragen.

Kamerlid Frans Weekers pleitte ervoor om middels een ondergrens dit soort “problemen” te voorkomen echter de minister wenst hier niet in mee te gaan. Volgens minister van Financiën,  Jan Kees de Jager,  zou het instellen van een ondergrens de mogelijkheid op het in problemen raken van deze mensen eenvoudiger maken en kan eventuele overkreditering minder goed worden ingeschat door de instellingen die gebruik maken van het BKR.

Daarnaast blijkt dat het risico op het in betalingsproblemen komen van personen met een achterstand op een telefoonrekening drie keer groter is dan van de gemiddelde Nederlander.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576