Let op! Geld lenen kost geld

Fortis loopt kunstschatten mis

De voormalige ABN Amro-topman Rijkman Groenink heeft een nieuwe hobby gevonden: kunst verzamelen. Voor het bedrag van slechts 1 euro kocht de Stichting ABN Amro Kunstverzameling, waarvan Groenink de voorzitter is, vlak voor de overname zo’n 16.000 kunststukken van ABN Amro NV. Dit om te voorkomen dat de collectie in handen zou vallen van de…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Fortis loopt kunstschatten mis

Datum

De voormalige ABN Amro-topman Rijkman Groenink heeft een nieuwe hobby gevonden: kunst verzamelen. Voor het bedrag van slechts 1 euro kocht de Stichting ABN Amro Kunstverzameling, waarvan Groenink de voorzitter is, vlak voor de overname zo’n 16.000 kunststukken van ABN Amro NV. Dit om te voorkomen dat de collectie in handen zou vallen van de overnamepartners, zo is in de Financiële Telegraaf te lezen. Of de aandeelhouders van ABN Amro hier zo blij mee zullen zijn, valt echter te betwijfelen.

Kunstexperts schatten de waarde van de kunstverzameling van ABN Amro op ‘vele tientallen miljoenen euro’s’, maar een officiële taxatie is nooit gemaakt. Op 14 december berichtte InFinanceDaily al dat het onduidelijk was geworden wat er zou gaan gebeuren met het omvangrijke historische archief van ABN Amro. Het archief bevatte, naast de kunstcollectie, onder meer curiosa (waaronder een pinautomaat uit de jaren zestig) en een verzameling fotoalbums uit voormalig Nederlands-Indië. Beheerder Ries Roowaan gaf in dat bericht al aan dat het archief niet definitief verloren zou gaan. ‘Archiefstukken mogen de landsgrenzen niet passeren.’ Over de kunstcollectie hoeft Roowaan zich dus geen zorgen meer te maken.

Wie zich wel zorgen mogen maken zijn de aandeelhouders. De kunstwerken zijn tenslotte aangekocht met geld van de bank en de aandeelhouders.

Bron: Infinance.nl

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576