Let op! Geld lenen kost geld

Erfgenamen beschermd tegen schuld uit erfenis

Als het aan de heer Teeven ligt, bewindsman en staatsecretaris van veiligheid en justitie, worden erfgenamen in de toekomst beter bescherm tegen schulden of leningen welke zij van een erflater erven. Momenteel kan een erfgenaam zich al beschermen door een erfenis beneficiair te aanvaarden waardoor de erfgenaam alleen de bezittingen uit een erfenis ontvangt na aftrek…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Erfgenamen beschermd tegen schuld uit erfenis

Datum

Als het aan de heer Teeven ligt, bewindsman en staatsecretaris van veiligheid en justitie, worden erfgenamen in de toekomst beter bescherm tegen schulden of leningen welke zij van een erflater erven.

Momenteel kan een erfgenaam zich al beschermen door een erfenis beneficiair te aanvaarden waardoor de erfgenaam alleen de bezittingen uit een erfenis ontvangt na aftrek van eventuele schulden. Helaas blijkt echter niet in alle gevallen te worden gekozen voor deze optie waardoor het momenteel, in een aantal gevallen, kan voorkomen dat een erfgenaam de schulden van de erflater krijgt toegeschoven.

Hierdoor kan het voorkomen dat de erfgenaam wordt opgezadeld met schulden uit bijvoorbeeld een afgesloten lening of hypotheek welke vervolgens met eigen geld dienen te worden afgelost. De staatsecretaris en de onderzoekers naar deze materie vinden het daarom redelijk dat de erfgenaam in zo’n geval  beschermd kan worden tegen deze schuld. De staatsecretaris voegt hieraan toe dat een  belangrijke voorwaarde hiervoor is dat de erfgenaam niets te verwijten valt, mocht deze gebruik willen maken van deze regeling.

Wanneer een erfgenaam hier gebruik van wilt maken dan kan deze naar de kantonrechter stappen om alsnog een machtiging te vragen om de erfenis beneficiair te aanvaarden zodat zij niet met privé geld aansprakelijk wordt gesteld voor de schulden.

Uiteraard is dit te voorkomen door tijdig uw lening af te dekken middels een overlijdensrisicoverzekering. Hierdoor voorkomt u dat, bij onverwachts overlijden, uw erfgenamen voor deze schulden of lening worden aangesproken.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576