Let op! Geld lenen kost geld

Daling betalingsachterstanden op hypotheek

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun hypotheek is het afgelopen halfjaar afgenomen met 3.156 meld Bureau Krediet Registratie (BKR). Een registratie bij het BKR kan nadelig zijn bij het aanvragen van een lening. Daling Eerder dit jaar (in april) meldde BKR al een daling op de betalingsachterstanden op hypotheken. Dat deze positieve ontwikkeling…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Daling betalingsachterstanden op hypotheek

Datum

Het aantal mensen met een betalingsachterstand op hun hypotheek is het afgelopen halfjaar afgenomen met 3.156 meld Bureau Krediet Registratie (BKR). Een registratie bij het BKR kan nadelig zijn bij het aanvragen van een lening.

Daling

Eerder dit jaar (in april) meldde BKR al een daling op de betalingsachterstanden op hypotheken. Dat deze positieve ontwikkeling definitief doorzet blijkt uit de vandaag verschenen BKR Hypotheekbarometer. Het totaal aantal mensen wat moeite heeft met het betalen van hun hypotheeklasten is nu nog 107.310.

Ten opzichte van een jaar geleden zijn er nu in totaal 5.371 mensen minder die moeite hebben met het betalen van hun hypotheekverplichtingen. Dit is een afname van 5%.

Piek 2015

Het afnemen van betalingsachterstanden op hypotheken is redelijk nieuw. Sinds de financiële crisis die in 2008 werd ingezet, is het mensen met een betalingsachterstand op hun hypotheek ruim verdriedubbeld. “De piek zagen we in juli 2015 toen ruim 113.000 mensen in de knel zaten met hun hypotheekbetalingen. Gelukkig gaan we nu weer de goede kant op en begint het op een structureel herstel te lijken.” aldus Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR.

Positief

Het kerende economische tij speelt een rol bij de afnemen hypotheek problemen. “Werkloosheid is een belangrijke factor bij financiële problemen en ook hier zien we een positieve ontwikkeling. Het percentage werklozen daalt ook dit jaar weer. Daarnaast is banken er veel aan gelegen om klanten met een betalingsachterstand op de hypotheek te helpen bij het vinden van een oplossing. Ook helpt het dat er steeds minder huizenbezitters met hun hypotheek ‘onder water staan.” aldus Van de Bosch.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576