Let op! Geld lenen kost geld

Criteria bij geld lenen

Het is een misconceptie dat iedereen zomaar geld kan lenen. Er wordt tegenwoordig nog steeds vanuit gegaan dat iedereen zomaar zonder “check” geld kan lenen. Wij als kredietbemiddelaar komen hier dikwijls mee in aanraking.


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Criteria bij geld lenen

Datum

Het is een misconceptie dat iedereen zomaar geld kan lenen. Er wordt tegenwoordig nog steeds vanuit gegaan dat iedereen zomaar zonder “check” geld kan lenen. Wij als kredietbemiddelaar komen hier dikwijls mee in aanraking.

Niets is echter minder waar. Het is vandaag de dag helemaal niet “makkelijk” om geld te lenen. Enkel wanneer een klant voldoet aan een strenge set criteria kan er mogelijk een financiering verstrekt worden.

Op deze manier wordt ten alle tijde gewaarborgd dat een klant een lening ook daadwerkelijk aan kan, nu en in de toekomst. Twee van deze voorwaarden zijn:

  • Geen negatieve BKR-notering
  • Bestendig inkomen

BKR-notering

Een van de eerste zaken die gecheckt wordt is of de aanvrager een registratie heeft bij Bureau Krediet Registratie (BKR). Heeft de aanvrager een dergelijke registratie, dan houdt dit in dat hij of zij al een of meerdere leningen heeft lopen.

Het BKR maakt onderscheid in positieve en negatieve registraties. Heeft de aanvrager een negatieve BKR-registratie dan wordt lastig om een financiering af te sluiten. Een negatieve BKR-registratie komt bijv. tot stand wanneer er sprake is van betalingsproblemen of andere zaken die een negatieve impact hebben gehad op de registratie.

Met een positieve BKR-registratie is een lening aanvragen en afsluiten geen probleem. Wel kunnen er aanvullende voorwaarden worden gesteld.

Bestendig Inkomen

Een bestendig inkomen is voor het afsluiten van een lening een belangrijke voorwaarde. Banken die geld verstrekken willen ten alle tijde de garantie dat de klant zijn of haar lening af kan betalen, een bestendig inkomen garandeert dit. Een bestendig inkomen kan o.a. bestaan uit arbeidsinkomen of een uitkering. Met een Wajong-uitkering, een nabestaandenuitkering of een arbeidsongeschiktheidsuitkering is het vaak ook mogelijk om een lening af te sluiten. Met een WW-uitkering gaat dit helaas niet.

Aanvullende criteria

Naast de hierboven genoemde criteria zijn er nog een aantal criteria die bepalen of een lening al dan niet mogelijk is:

  • Het leendoel
  • De leeftijd van de aanvrager
  • Eigen huis

Deze punten hebben allemaal invloed op de mogelijkheid om een lening af te sluiten. Zo kan een combinatie van criteria zorgen voor minder of juist meer leencapaciteit.

Mogelijkheden

Het is moeilijk om een eenduidige richtlijn te geven over wanneer een financiering wel of niet mogelijk is. Dit is eigenlijk altijd afhankelijk van de persoonlijke situatie van de aanvrager(s). En omdat dit voor iedereen anders is, geldt er dus ook voor iedereen een ander oordeel.

Weet u niet zeker of u in aanmerking komt voor een lening? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op. Onze kredietadviseurs helpen u graag bij het vinden een lening die aansluit op uw persoonlijke situatie, uiteraard met de laagst mogelijk rente en tegen gunstige voorwaarden.

U kunt ons bellen op 0318 452 452 of contact opnemen met onze klantenservice.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576