Let op! Geld lenen kost geld

Consumptief krediet steeds populairder

Vooral het online aanvragen van consumptief krediet blijft groeien. Onder consumenten trekt de financieringsbereidheid weer licht aan. Dit blijkt uit de VFN Financieringsbarometer, opgesteld door onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN). Bert Reitsma, secretaris VFN: “De afgelopen jaren is de verstrekking van consumptief krediet fors gedaald. Met de toenemende financieringsbereidheid van consumenten lijkt deze trend te…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Consumptief krediet steeds populairder

Datum

Vooral het online aanvragen van consumptief krediet blijft groeien. Onder consumenten trekt de financieringsbereidheid weer licht aan. Dit blijkt uit de VFN Financieringsbarometer, opgesteld door onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).

Bert Reitsma, secretaris VFN: “De afgelopen jaren is de verstrekking van consumptief krediet fors gedaald. Met de toenemende financieringsbereidheid van consumenten lijkt deze trend te stoppen”. De financieringsbereidheid van consumenten stijgt met name in de categorieën voertuigen, consumenten elektronica en huishoudelijke apparaten.

Hoewel de financieringsbehoefte toeneemt is de koopbereidheid van consumenten volgens de onderzoekers nog wel laag. Consumenten verwachten in de komende 12 maanden minder grote aankopen te doen (-9%) in vergelijking met het afgelopen jaar. Voor deze geplande aankopen is de consument echter wel vaker bereid om deze te financieren (+31%). De VFN financieringsbarometer zal vanaf nu vier keer per jaar verschijnen.

Toch is het verstandig om te weten dat je met consumptief krediet goed moet opletten. Veel bedrijven die consumptief krediet aanbieden houden zich niet aan de strenge regels en hierdoor kunt u in de problemen komen. Ga daarom altijd op zoek naar een betrouwbare partij die consumptief kredieten aanbiedt. Daarnaast kunt natuurlijk altijd uw financiële situatie bespreken met de erkende adviseurs van A-krediet.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576