Let op! Geld lenen kost geld

Consument blijft kredietverstrekker trouw

Onlangs heeft De Nederlandsche Bank een onderzoek uitgevoerd naar het gedrag van consumenten bij financiële producten, waaronder leningen.


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Consument blijft kredietverstrekker trouw

Datum

Onlangs heeft De Nederlandsche Bank een onderzoek uitgevoerd naar het gedrag van consumenten bij financiële producten, waaronder leningen. Een van de conclusies uit dit onderzoek is dat de Nederlandse consument over het algemeen trouw blijven aan de bank die hen een krediet verstrekt. Voor banken waar zij hun spaargeld hebben ondergebracht is dit wel anders.

De voornaamste reden om niet over te stappen van kredietvertrekker is dat men verwacht dat een overstap veel tijd kost, en weinig oplevert.

Levert te weinig op

Op het moment dat de huidige bank er een rommeltje van maakt gaat men pas nadenken over een overstap. Minder rente betalen is voor weinig consumenten een reden om over te gaan tot actie. Met andere woorden, er moet heel wat gebeuren wil men overstappen. Gunstig voor de banken, maar is dit ook gunstig voor de consument?

Reden genoeg om over te stappen

Wat veel consumenten niet door hebben is dat er behoorlijk veel geld te besparen valt bij een overstap. Kredieten die een paar jaar geleden afgesloten zijn, kan de consument wellicht nu oversluiten naar een lening met een lagere rente of meerdere leningen samenvoegen en onderbrengen bij een nieuwe bank tegen een lagere rente.

Een Doorlopend Krediet bij de Wehkamp kost al gauw 14% rente per jaar, terwijl een Doorlopend Krediet veel goedkoper kan. Bij A-Krediet begint de rente voor een Doorlopend Krediet al bij 4,4%. Meer tarieven kunt u vinden op onze tarieven pagina.

Het aanvragen van een Doorlopend Krediet of een Persoonlijke Lening is relatief weinig werk en kan al binnen 2 dagen geregeld zijn. Weinig inspanning dus voor de potentiële besparing die het oplevert.

Direct besparen

Heeft u een of meerdere leningen die u wellicht over kunt sluiten of samen kunt voegen? Bereken dan direct uw besparing en vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576