Let op! Geld lenen kost geld

Betalingsachterstanden op leningen nemen af

Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft voor de eerste 6 maanden van 2016 een daling gesignaleerd in het aantal mensen met een betalingsachterstand op een lening. In de kredietbarometer van juli heeft het BKR hier melding van gemaakt. Voor het eerst sinds de economische crisis zijn er minder mensen die moeite hebben met het terugbetalen van…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Betalingsachterstanden op leningen nemen af

Datum

Bureau Krediet Registratie (BKR) heeft voor de eerste 6 maanden van 2016 een daling gesignaleerd in het aantal mensen met een betalingsachterstand op een lening. In de kredietbarometer van juli heeft het BKR hier melding van gemaakt. Voor het eerst sinds de economische crisis zijn er minder mensen die moeite hebben met het terugbetalen van hun lening.

Ruim minder achterstanden

Begin 2016 waren er volgens de BKR Kredietbarometer 777.788 mensen met een betalingsachterstand op hun lening. Dit aantal is de eerste 6 maanden van 2016 gedaald naar 771.478. Een afname van 6.310 mensen.

Crisis

Vanaf 2011 heeft het aantal mensen met een betalingsachterstand continue toegenomen. In 5 jaar tijd steeg dit aantal met ruim 143.000 naar 777.788.

Gepast optimistisch

Hoewel er sprake is van een positieve ontwikkeling is BKR gepast optimistisch. Er zijn nog steeds veel betalingsachterstanden. Uit onderzoek blijkt dat huishoudens met een betalingsachterstand bij de fiscus, een huurachterstand of achterstanden bij zorgverzekeraars en energieleveranciers toeneemt. Deze schulden worden niet bij BKR geregistreerd.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576