Let op! Geld lenen kost geld

Betalingsachterstanden leningen lopen terug

Uit een recente publicatie van het Bureau Krediet Registratie (BKR) over het jaar 2017 blijkt dat het aantal achterstanden op de betaalverplichtingen van kredieten op het laagste peil staat sinds 2012. Op 1 Januari 2018 was er sprake van een registreerde achterstand bij 6,6% van de kredietnemers. Meer leningen met minder problemen In het jaar…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Betalingsachterstanden leningen lopen terug

Datum

Uit een recente publicatie van het Bureau Krediet Registratie (BKR) over het jaar 2017 blijkt dat het aantal achterstanden op de betaalverplichtingen van kredieten op het laagste peil staat sinds 2012.

Op 1 Januari 2018 was er sprake van een registreerde achterstand bij 6,6% van de kredietnemers.

Meer leningen met minder problemen

In het jaar 2012 waren er in totaal 8.8 miljoen mensen met een lening geregistreerd bij het BKR. Het aantal kredietnemers is de afgelopen jaren gegroeid naar 10.6 miljoen mensen. Reden voor deze stijging zijn o.a. de registratie van telefoonkredieten en private lease contracten die worden geregistreerd.

Deze stijging staat tegenover een forse daling van het aantal problemen. In juli 2015 was het aantal mensen met betalingsachterstanden het hoogst. Destijds was in 9.4% van de gevallen sprake van een betalingsachterstand, 778.000 mensen. Deze zelfde teller staat nu op 687.000 mensen.

Al ruim 2 jaar daalt het aantal mensen met betalingsachterstanden, een goede zaak.

Persoonlijke Lening populair

In het 4e kwartaal van 2017 is er voor een bedrag van 2.3 miljard euro aan nieuw krediet geregistreerd in het Centraal Krediet Informatie (CKI) systeem van het BKR.

  • Persoonlijke Lening € 1.989 miljoen
  • Doorlopend Krediet € 243 miljoenVerzendhuis krediet € 10 miljoen
  • Saneringskrediet € 5 miljoen
  • Operationele autolease € 112 miljoen
  • Totaal € 2.359 miljard

Dit betekend een flinke stijging in het aantal persoonlijke leningen ten opzichte van het aantal doorlopende kredieten.

De Persoonlijke Lening kenmerkt zich door de zekerheid ten opzichte van meer flexibiliteit bij een Doorlopend Krediet. Bij een Persoonlijke Lening weet je van tevoren waar je aan toe bent, de rente over de gehele looptijd staat vast en ook de looptijd en de maandtermijn zijn bekend en wijzigen niet tijdens de looptijd.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576