Let op! Geld lenen kost geld

Bestedingslimiet creditcard

Zo heeft elke creditcard wel een bestedingslimiet. Dit bestedingslimiet kan per creditcard verschillen. Om de beste creditcard te vinden kun je het beste gaan vergelijken. Bij de banken en creditcardmaatschappijen die een limiet kennen tot een bepaald bedrag, bepaalt de creditcardverstrekker je limiet aan de hand van je inkomen en een BKR-toets. Creditcard zonder limiet? American Express is de…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Bestedingslimiet creditcard

Datum

Zo heeft elke creditcard wel een bestedingslimiet. Dit bestedingslimiet kan per creditcard verschillen. Om de beste creditcard te vinden kun je het beste gaan vergelijken. Bij de banken en creditcardmaatschappijen die een limiet kennen tot een bepaald bedrag, bepaalt de creditcardverstrekker je limiet aan de hand van je inkomen en een BKR-toets.

Creditcard zonder limiet?

American Express is de enige aanbieder die geen limiet hanteert op de creditcard. Deze aanbieder schrijft echter wel, net als alle andere creditcardverstrekkers, elke maand het volledige bedrag dat je hebt uitgegeven af van je betaalrekening. Staat er niet genoeg geld op je betaalrekening, dan zet de maatschappij de creditcardschuld om in een lening en betaal je hier een forse rente over.

Limiet op je creditcard verhogen of verlagen

Wil je je de bestedingslimiet op je creditcard verhogen of verlagen? Bij de meeste banken en creditcardmaatschappijen doe je hiervoor een aanvraag via je persoonlijke online omgeving. Bij een limietverhoging bepaalt de bank of creditcardmaatschappij aan de hand van je inkomen en een BKR-toets of je de limiet mag verhogen.

Is een creditcard wel zo verstandig?

Je kunt je dan natuurlijk afvragen of het wel verstandig is om een creditcard af te sluiten. Zeker heeft een creditcard voordelen. Zo is het betalen in het buitenland hiermee vaak erg eenvoudig waardoor en kan je deze betalingen een maand later pas afrekenen. Daarnaast in het betalen met een creditcard in hotels of bij tolwegen gemeengoed en zal ook hierbij het een voordeel kunnen zijn.

De keerzijde van een creditcard

Echter, er zit ook een keerzijde aan een creditcard. Zo zijn de meeste schulden in Nederland van creditcards en dat heeft zo zijn redenen. Eén van die redenen is dat creditcardschuld altijd een zeer hoge rente heeft en daardoor kun je al zeer snel in de problemen komen. Het voordeel en het betaalgemak van een creditcard is hierdoor, zeker wanneer u het bedrag in termijnen terug betaald, extreem duur. De rentes bij creditcard maatschappijen liggen vaak tegen de maximale rente van 15 % aan.

In de meeste gevallen kan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet al snel een beter en voordeliger alternatief zijn. Het is in ieder geval verstandig om dit altijd met een professionele adviseur van A-krediet te bespreken.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576