Let op! Geld lenen kost geld

Autoverzekering koopje

Door de komst van internetverzekeraars kunnen automobilisten die overstappen nu gemiddeld 171 euro per jaar besparen, zo blijkt uit een vergelijking van alle beschikbare autopolissen door het onafhankelijke Verzekeringssite. Overstappers wachten echter nieuwe kortingen op hun premie. “We dachten even dat de prijzenoorlog echt niet verder kon en voorbij was”, zegt Erik Hordijk, directeur van…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Autoverzekering koopje

Datum

Door de komst van internetverzekeraars kunnen automobilisten die overstappen nu gemiddeld 171 euro per jaar besparen, zo blijkt uit een vergelijking van alle beschikbare autopolissen door het onafhankelijke Verzekeringssite. Overstappers wachten echter nieuwe kortingen op hun premie. “We dachten even dat de prijzenoorlog echt niet verder kon en voorbij was”, zegt Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite. “Sterker, die oorlog zal alleen maar groter te worden. Veel verzekeraars schroeven hun premies verder omlaag.”

Uit de vergelijkingen van Verzekeringssite blijkt tevens dat vrijwel alle verzekerden (98 procent) momenteel kunnen besparen op hun autopolis, mits ze overstappen. Welke verzekering het voordeligst uitpakt is lastig te voorspellen, zegt Hordijk. De premie die klanten betalen is onder andere afhankelijk van leeftijd, dekking, schadevrije jaren en woonplaats.

De race naar bodemtarieven gaat komende maanden nog verder. ING wil de autoschademarkt openbreken. Dochter Postbank komt met nieuwe verzekeringen, gaat klanten ook rechtstreeks benaderen en zet haar bankkantoren in voor de verkoop.

Omdat verzekeraars schade per autobezitter steeds beter inschatten, kunnen de premies omlaag, zegt Hordijk. Leeftijd, autotype, eerder gemaakte schades en nog 12 factoren die klanten op websites moeten intikken worden gebruikt om die premie per geval te berekenen.

De autoverzekeringen kelderen ook omdat het aantal schades op de weg al jaren daalt. Auto’s worden veiliger: als er ongelukken zijn is de schade per geval lager. Daarnaast worden minder auto’s gestolen en houden verzekeraars geld over voor stuntacties. Zij zien de autopolis al jaren als een voet tussen de deur bij klanten om vervolgens ook andere verzekeringen te verkopen.

Automobilisten zijn door overheidsmaatregelen niet per definitie goedkoper uit. Niet zuinige auto’s krijgen sinds 1 februari de ‘slurptaks’. De accijns op diesel gaat per 1 juli omhoog met 3 cent omhoog, lpg met 1,5 cent en voor leaseauto’s schroeft de overheid de bijtelling op van 20 naar 25 procent.

Bron: Telegraaf

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576