Let op! Geld lenen kost geld

Als Nederlander geld lenen in Belgie

Nu zullen niet alle Belgische banken hiertoe bereidt zijn maar er zijn, beperkt,  mogelijkheden. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Lees dan nu dit artikel. In Europa moet het tegenwoordig mogelijk zijn om producten en diensten in België of andere Europese landen in te kopen als Nederlander. Maar wanneer het om financiële diensten gaat zul je…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Als Nederlander geld lenen in Belgie

Datum

Nu zullen niet alle Belgische banken hiertoe bereidt zijn maar er zijn, beperkt,  mogelijkheden. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Lees dan nu dit artikel.

In Europa moet het tegenwoordig mogelijk zijn om producten en diensten in België of andere Europese landen in te kopen als Nederlander. Maar wanneer het om financiële diensten gaat zul je vaak problemen ondervinden om deze in het buitenland af te nemen. De wettelijke mogelijkheden zijn er wel maar de meeste banken staan hiervoor niet open. De banken hebben vaak als eis dat je een woonadres in het betreffende land moet hebben. Er zijn echter wel mogelijkheden maar je moet goed zoeken.

Waarom zou je als Nederlander in België geld willen lenen?

Eén van de grootste redenen waarom Nederlanders in België geld willen lenen zijn de lage rentes en de voorwaarden. Maar de voornaamste reden is dat Nederlanders in België de BKR proberen te omzeilen. Wanneer je een lening in Nederland afsluit, dan zal dit geregistreerd worden bij het BKR in Tiel.

Een Nederlandse bank zal eerst het BKR benaderen om te kijken of je geregistreerd staat bij het BKR. Ze willen en moeten namelijk controleren of je niet meer leningen op naam hebt staan die het inkomen drukken en daarnaast willen ze kijken in hoeverre er betalingsproblemen zijn geweest in de afgelopen jaren. Belgische banken hebben geen toegang tot het BKR en kunnen daardoor dus geen gegevens opvragen bij het BKR.

Zo kun je als je Nederlander met een negatieve BKR toch proberen aan een lening of een  hypotheek komen. Belgische banken weten echter dat het verstrekken van leningen aan Nederlanders extra risico’s met zich meebrengt. Daarom verlangen zij informatie over jouw gezinssituatie, inkomen en vaste lasten. Geld lenen in België kan daarom zeer aantrekkelijk voor je zijn maar probeer altijd eerst goed informatie in te winnen over de eisen en voorwaarden voordat je in zee gaat met een Belgische bank.

Besef eveneens dat Nederlandse banken het maximale doen om overkreditering tegen te gaan en op deze wijze consumenten beschermen tegen zichzelf. Bij Belgische banken zal dit in mindere mate gebeuren. Bekijk en beoordeel daarom goed je financiele situatie en overtuig jezelf daarom goed of je de lening aan kan!

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576