Let op! Geld lenen kost geld

Aantal betalingsachterstanden bij BKR daalt

Begin 2018 stonden er 678.000 betalingsachterstanden op kredieten geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit komt neer op 6,6% van het totaal registraties. Vanaf 2012 houdt het BKR in het zogeheten Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) dergelijke statistieken bij. Sinds de start in 2012 is het percentage betalingsachterstanden nog nooit zo laag geweest. In 2012…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Aantal betalingsachterstanden bij BKR daalt

Datum

Begin 2018 stonden er 678.000 betalingsachterstanden op kredieten geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit komt neer op 6,6% van het totaal registraties.

Vanaf 2012 houdt het BKR in het zogeheten Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) dergelijke statistieken bij. Sinds de start in 2012 is het percentage betalingsachterstanden nog nooit zo laag geweest. In 2012 had 7,5% van de in het CKI geregistreerde kredietnemers een betalingsachterstand.

In het systeem van het BKR staan 10,4 miljoen personen geregistreerd. In 2012 waren dit er nog 8,8 miljoen. De reden van deze stijging zit hem in het feit dat kleinere kredieten tegenwoordig ook worden geregistreerd. Denk hierbij aan de kredieten die consumenten tegenwoordig aangaan bij het aanschaffen van een nieuwe telefoon bij een abonnement en private leasecontracten.

Ondanks deze groei in de laatste jaren nemen zowel het relatieve aandeel als het absolute aandeel van personen met achterstanden af. “De piek van betalingsachterstanden zagen we op 1 juli 2015 toen er bijna 778.000 mensen een achterstand op hun krediet hadden, omgerekend 9,4 procent, aldus BKR bestuurder Peter van den Bosch. “We gaan nu dus alweer tweeënhalf jaar de goede kant op.”

Wat betekent een BKR-registratie voor jouw lening aanvraag?

Meer informatie over wat voor een invloed een BKR-registratie op jouw lening aanvraag heeft kan je lezen op onze pagina over acceptatiecriteria & toetsing.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576