Let op! Geld lenen kost geld

Aanbieder flitskredieten fors beboet door AFM

De reden hiervoor was dat de aanbieder van flitskredieten jarenlang zonder vergunning werkte en te hoge kosten berekende naar hun klanten toe. Zo liet de aanbieder van de flitskredieten de klanten op jaarbasis soms wel honderden procenten aan rente betalen. Dat terwijl het maximale rentepercentage op dit moment op 15% ligt. De AFM neemt deze overtreding…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

Aanbieder flitskredieten fors beboet door AFM

Datum

De reden hiervoor was dat de aanbieder van flitskredieten jarenlang zonder vergunning werkte en te hoge kosten berekende naar hun klanten toe.

Zo liet de aanbieder van de flitskredieten de klanten op jaarbasis soms wel honderden procenten aan rente betalen. Dat terwijl het maximale rentepercentage op dit moment op 15% ligt. De AFM neemt deze overtreding dan ook zeer serieus wanneer je naar de enorme boete kijkt.

Wat zijn nu eigenlijk precies flitskredieten?

Er zijn steeds meer consumenten die flitskredieten afsluiten wanneer ze op korte termijn snel een klein geldbedrag willen lenen of nodig hebben. Vooral voor de mensen die niet in aanmerking komen voor een normale lening, kan een flitskrediet een oplossing zijn.

Maar wat veel mensen niet weten is dat flitskredieten eigenlijk de problemen van mensen alleen maar groter maken. Ja, je ontvangt op de korte termijn wat extra geld, maar om dit geld te ontvangen zul je uiteindelijk aanzielijk meer geld moeten terug betalen. Het terug te betalen bedrag kan oplopen, binnen een maand, tot 150% van wat je hebt ontvangen. Kort gezegd, je geldprobleem wordt door een flitskrediet alleen maar groter.

Indien je toch op korte termijn een schuld hebt die je wilt aflossen, kan je altijd eerst een betalingsregeling proberen te treffen met de schuldeiser. Want, elke vorm van geld lenen kost je uiteindelijk alleen maar meer geld.

En weet je wel zeker dat je een lening wilt aangaan. Dan is het verstanding om je goed te laten informeren over de risico’s en eisen die een lening heeft. Bij een Persoonlijke Lening zal de rente en looptijd altijd vast staan, terwijl je bij een Doorlopend Krediet vaak over een langere tijd extra geld op kunt nemen. Denk dus goed na over je volgende stap en laat je goed informeren door de adviseurs van A-Krediet over de mogelijkheden die er voor je zijn.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576