Let op! Geld lenen kost geld

3 tips voor verantwoord geld lenen

Denkt u er aan om een lening af te sluiten? Bijvoorbeeld voor een verbouwing, een auto of een nieuwe keuken? Dan is het verstandig om vooraf te weten waar u aan toe bent. Door onze jarenlange ervaring geven wij onze klanten altijd advies op maat om zo verantwoord geld te lenen. Wij delen deze kennis…


Beoordeeld met een 9,7 op Klantenvertellen.nl

3 tips voor verantwoord geld lenen

Datum

Denkt u er aan om een lening af te sluiten? Bijvoorbeeld voor een verbouwing, een auto of een nieuwe keuken? Dan is het verstandig om vooraf te weten waar u aan toe bent.

Door onze jarenlange ervaring geven wij onze klanten altijd advies op maat om zo verantwoord geld te lenen. Wij delen deze kennis graag met u.

Daarom geven wij u hieronder alvast 3 tips voor verantwoord geld lenen:

1. Leen alleen wat u kunt betalen

Dit lijkt een open deur maar helaas zien onze medewerkers nog (te) vaak situaties die onverantwoord zijn. Als u een lening afsluit, dan moet u het geleende bedrag terugbetalen inclusief rente. Terugbetalen doet u doorgaans met een maandelijkse aflossing. Om er zeker van te zijn dat u ten alle tijde uw aflossing kunt betalen raden wij u aan om een overzicht te maken van uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Op basis hiervan weet u of u een lening kunt dragen. Dit voorkomt dat u financieel in de problemen komt.

2. Pas op voor dure leenvormen

Een lening afsluiten bij de autodealer, of op krediet kopen bij een (online) warenhuis. Het lijkt een ideale en snelle oplossing, maar schijn bedriegt. Dergelijke manieren van geld lenen zijn vaak vele malen duurder als een lening bij een bank. Daarom raden wij u aan om goed na te denken over uw aankoop. Wilt u een nieuwe auto kopen? Financier dan bijvoorbeeld via een tussenpersoon. Dit is niet alleen veel goedkoper, maar ook minsten zo betrouwbaar. Hetzelfde geldt voor kopen op krediet bij een (online) warenhuis, rood staan op uw creditcard is vaak vele malen duurder als het afsluiten van een lening.

3. Leen bij een betrouwbare partij

Als u op zoek gaat naar een geschikte partij voor bijvoorbeeld de financiering van uw auto, doe dan een gedegen onderzoek. U kunt op internet gemakkelijk binnen een paar klikken vele klantreacties vinden van mensen die u voorgingen. Op sites als “Klanten Vertellen” is de klant aan het woord en komt u er direct achter of u met een betrouwbare partij te maken hebt. Ook A-Krediet wordt dagelijkse beoordeeld, bekijkt u gerust wat klanten van A-Krediet. Daarnaast is A-Krediet lid van de NVF (Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs- en bemiddelaars) waardoor zij moet voldoen aan de gedragscode van deze brancheorganisatie, een extra zekerheid voor onze klanten.

Auteur:

Rente 6,9%
Maandbedrag € 576