Geld lenen kost geld!

Toetsing BKR

Toetsing BKR

Het Bureau Krediet Registratie, kortweg BKR, registreert en informeert over het leen- en betaalgedrag van consumenten in Nederland. Het BKR legt in het Centraal Krediet Informatiesysteem(CKI) de betalingverplichting van clienten die een flexibel krediet,  verzendhuiskrediet, creditcard of een kredietfaciliteit hebben vast. Wanneer u bijvoorbeeld een creditcard, limiet op uw betaalrekening of een verzendhuiskrediet heeft bent u bekend bij het BKR. In het CKI worden deze betalingsverplichtingen vast gelegd. Dit betekend niet dat, wanneer u bij het BKR geregistreerd staat, dit automatisch een negatieve invloed heeft op de beoordeling van uw financieringsaanvraag. Vaak is het tegenovergestelde waar, de banken vinden het prettig wanneer u al een bepaalde ervaring heeft met het lenen en terug betalen van geld heeft, en dus BKR bekend bent. Daarbij komt dat bij ongeveer 95 % van alle registraties de consument de betalingsverplichting gewoon netjes nakomt.

Beoordeling en toetsing door A-Krediet

Om voor een financiering bij A-Krediet in aanmerking te komen doen wij een zogenaamde BKR toetsing. Uit deze toetsing blijkt of u lopende financiering(en), een limiet op uw betaalrekening, een creditcard of een verzendhuiskrediet heeft en of er in het verleden betalingsproblemen zijn geweest.  Hiermee krijgen wij een volledig beeld van het betalings- en leengedrag van een consument en voorkomen we dat er wellicht te veel hooi op de vork wordt genomen. Door de toetsing bij het BKR zorgt A-Krediet ervoor dat er verantwoord en veilig geleend wordt en wij niet meer krediet verstrekken dan goed voor u is. Zo blijft uw financiele sitatie nu en in de toekomst verantwoord en veilig.

Aanvraag afgewezen?

Mocht u een aanvraag voor online geld lenen bij A-Krediet hebben ingediend en bericht van ons hebben ontvangen dat uw aanvraag afgewezen is dan is dit vaak een belangrijk signaal. Dit betekend feitelijk dat er binnen uw huidige inkomen, betalings- of leengedrag geen ruimte is om de maandelijkse rente en aflossing van een nieuwe financiering te bekostigen. Het toch aangaan van een (nieuwe) financiering zou in zo’n geval een groot risico met zich meebrengen. Voor u als aanvrager zou de aflossing grote financiele problemen met zich mee kunnen brengen en voor de geldverstrekker is het risico op betalingsproblemen erg groot. Door deze manier van werken zorgen we er samen voor dat er alleen veilige en verantwoorde leningen door A-Krediet worden verstrekt.