Geld lenen voor een verbouwing steeds populairder

Moneyview heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd naar de populairste leendoelen in het jaar 2017. In dit onderzoek is o.a. gekeken…

Datum

Auteur

Moneyview heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd naar de populairste leendoelen in het jaar 2017. In dit onderzoek is o.a. gekeken naar de motivatie van de consument om geld te lenen. De volgende conclusies worden getrokken:

  • Het oversluiten van de huidige lening naar een goedkopere lening is het meest populaire leendoel
  • Geld lenen voor een verbouwing groeit in populariteit

De top-3 leendoelen

Het oversluiten van de huidige lening naar een vaak goedkopere lening is over het jaar 2017 het populairste leendoel. Daarnaast is het financieren van een verbouwing een leendoel wat in populariteit groeit. Zo wordt er bijvoorbeeld steeds vaker geld geleend voor de verbouwing van een keuken, een nieuwe badkamer of de aanleg van een dakkapel. Een derde leendoel wat over het jaar 2017 populair is gebleken is de lening voor een auto (de autolening). De consument financiert de aanschaf van een (nieuwe) auto steeds vaker met een lening, zo is gebleken.

Financieren van een verbouwing

De verwachting is dat geld lenen voor een verbouwing in populariteit gaat stijgen als gevolg op de strengere leennormen die gelden voor hypotheken. Voor het financieren van een verbouwing gelden doorgaans 3 mogelijkheden:

  1. Een Persoonlijke Lening
  2. Verhogen van de hypotheek
  3. Eigen middelen

Bij een Persoonlijke Lening geldt dat de rente fiscaal aftrekbaar is als deze in zijn volledigheid gebruikt wordt om de verbouwing te financieren. Bovendien sluit de looptijd van een Persoonlijke Lening (vaak 120 maanden) vaak goed aan bij de economische levensduur van een verbouwing. Dit maakt de Persoonlijke Lening uitermate geschikt om een verbouwing te financieren.

Geld lenen voor een verbouwing

Wil je ook geld lenen voor een verbouwing? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten lopen de mogelijkheden graag met je door om zo tot de beste keuze te komen: een financiering op maat, tegen de beste voorwaarden en tegen de voordeligste rente.

Begin je aanvraag

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

Rente 6,5%
Maandbedrag € 565
Looptijd 120 mnd