Let op! Geld lenen kost geld.

93% van de Nederlanders staat bij BKR positief geregistreerd

Winkels die spullen op afbetaling verkopen, kunnen bij het BKR zien of iemand leningen heeft en of hij zijn leningen…

Datum

Auteur

Winkels die spullen op afbetaling verkopen, kunnen bij het BKR zien of iemand leningen heeft en of hij zijn leningen netjes afbetaalt. Een vermelding bij het Bureau Krediet Registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Wanneer iemand rood staat, maar dit netjes elke maand aflost, kan hij zelfs een hogere hypotheek krijgen, want… hij heeft een positieve vermelding achter zijn naam. Net zo goed kan een negatieve vermelding resulteren in het afwijzen van een lening.

Wat doet het BKR (Stichting Bureau Krediet Registratie) nu eigenlijk precies? In landen waar kredietregistratie plaatsvindt kunt u goedkoper en makkelijker geld lenen. Kredietregistratie helpt namelijk voorkomen dat consumenten in de financiële problemen komen. De rentepercentages om te lenen zijn in Nederland hierdoor lager dan in landen waar geen kredietregistratie plaatsvindt. Schulden kosten de Nederlander ook veel geld. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat schulden de samenleving jaarlijks 11 miljard euro kosten. Dat komt neer op ongeveer 1.453 euro per huishouden. Kredietregistratie helpt schulden tegengaan omdat het helpt voorkomen dat consumenten te veel geld lenen.

5% gedaald

In juli dit jaar bleek dat bij het BKR 5% minder Nederlanders geregistreerd stonden met een betalingsachterstand dan vorig jaar. Het zijn er nu ‘nog’ 711.000. In totaal staan er 10,25 miljoen Nederlanders geregistreerd, waarvan 7% met een betalingsachterstand. Peter van den Bosch, algemeen directeur van Stichting BKR: ‘Veel mensen denken dat een kredietregistratie hen per definitie beperkt in hun financiële keuzes. Maar dat is niet het geval. De kredietregistratie geeft een overzicht van alle uitstaande kredieten boven de 250 euro en eventuele bijzonderheden bij het terugbetalen van die kredieten. Zonder betalingsachterstand blijft de registratie positief. Met een betalingsachterstand wordt dat een negatieve registratie. Wanneer je een nieuwe krediet aanvraagt, controleert de kredietverstrekker of het verantwoord is om een krediet te verstrekken. Daarvoor vraagt de kredietverstrekker onder andere naar het inkomen, de gezinssituatie, en ook naar de BKR-registraties. Als er uit de BKR-toets blijkt dat je een goede betaler bent, spreekt dit juist voor je.’

Bij de stichting kunt u ook zien welke leningen u heeft lopen en welke u gehad heeft.

Begin je aanvraag

Ontvang een gratis en vrijblijvende offerte.

Rente 7,1%
Maandbedrag € 581
Looptijd 120 mnd