Let op! Geld lenen kost geld!

Huiseigenaren kiezen bij het verlengen van de hypotheek vaak voor de makkelijke weg. Op korte termijn laten zij daarmee soms tot wel duizenden euro’s liggen. De gevaren op de lange termijn zijn echter nog groter. Deskundigen raden dan ook aan een uitgebreide hypotheek-APK te laten uitvoeren.

Lange tijd is er schande gesproken over de woekerrentes die werden gehanteerd door maatschappijen die zogeheten flitskredieten faciliteerden. Uit een recent onderzoek van het televisieprogramma Kassa is gebleken dat gemeentelijke kredietbanken zich ook schuldig maken aan het rekenen met torenhoge rentes van tussen de 12% en 14%.

De AFM verwacht van hypotheekaanbieders dat zij meer aandacht besteden aan hun klanten tijdens de looptijd van de hypotheek. Ook wil de AFM graag verbetering zien met betrekking tot de activiteiten rond betalingsachterstanden. Dit wordt gesteld naar aanleiding van het recent gepubliceerde Klantbelang Dashboard 2016-2017.

Recentelijk was het al tijd voor een feestje: A-Krediet bestond afgelopen juni namelijk 10 jaar. Dit was voor ons een grote mijlpaal, een waar we super trots op zijn.

Uit een recent onderzoek van tv-programma Kassa is naar voren gekomen dat Nederlandse consumenten maar liefst € 450 miljoen aan leningen uit hadden staan bij Wehkamp in april van dit jaar. Vaak is op een dergelijke lening de maximale rente van 14% van toepassing.

Consumenten hebben in juli 2,8% meer besteed dan in juli 2016, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat Nederlandse huishoudens gemiddeld genomen meer te besteden hebben. Hierdoor wordt ook minder geleend voor consumptieve doeleinden, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Het Nibud heeft op basis van het eigen Studentenonderzoek een Handreiking Student & Financiën ontwikkeld. Deze is bedoeld voor professionals die voorlichting en advies geven aan (aankomende) studenten en hun ouders, zoals studentendecanen en maatschappelijk en financieel dienstverleners. De handreiking geeft een actueel beeld van de financiële situatie van hbo-… Lees verder Studenten lenen vaak maximaal

Winkels die spullen op afbetaling verkopen, kunnen bij het BKR zien of iemand leningen heeft en of hij zijn leningen netjes afbetaalt. Een vermelding bij het Bureau Krediet Registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Wanneer iemand rood staat, maar dit netjes elke maand aflost, kan hij zelfs een hogere… Lees verder 93% van de Nederlanders staat bij BKR positief geregistreerd