Geld lenen voor kosten koper

Geld lenen voor kosten koper

Met een slimme lening van A-Krediet

Geld lenen voor kosten koper

Wat zijn kosten koper? Onder kosten kopen vallen de vaste kosten die je maakt om de eigenaar van een woning te worden. Dat zijn de overdrachtsbelasting en de notariskosten. Maar in de volksmond worden de kosten voor de makelaar, de bankgarantie én de taxatiekosten hier ook vaak onder gerekend. Totaal zijn deze kosten al snel tussen de 10.000 en 15.000 euro – niet iedereen heeft dat standaard op zijn spaarrekening staan. Dan kun je deze kosten financieren met een gunstige lening via A-Krediet!

Geld lenen voor kosten koper

Sinds 2018 mag je de kosten koper niet meer meefinancieren in je hypotheek. Je mag met je hypotheek namelijk enkel 100% van de verkoopprijs van het huis lenen. Dat betekent dat je deze kosten zelf moet betalen. Hieronder valt onder meer de overdrachtsbelasting, dat is meestal 2% over de koopsom. De kosten van de notaris zijn ongeveer 0,5 tot 1% van de koopsom. En dan zijn er nog kosten voor het hypotheekadvies, de kosten van de bankgarantie en de taxatiekosten (plus eventueel de kosten voor een bouwtechnische keuring). Totaal moet je zelf al snel zo’n 4 tot 6% van het koopbedrag van je woning zelf bijleggen om een huis te mogen kopen. Heb je dit geld niet op je spaarrekening? Dan kun je dit bedrag lenen als je financiële situatie dit toelaat. Onze experts zoeken dit graag voor je uit!

Waarom lenen voor meer bestedingsruimte bij A-Krediet?

 • We bieden de goedkoopste rente van Nederland, al vanaf 3,4%
 • Breed netwerk met erkende aanbieders 
 • Onze klantenreviews geven ons gemiddeld een 9,2 uit 10
 • Binnen 1 werkdag een gratis offerte 
 • Het bedrag voor jouw kosten koper binnen 2 werkdagen op je rekening 

Welke lening past bij financiering kosten koper?

Sinds 2018 is het dus niet meer mogelijk om je kosten koper mee te financieren in je hypotheek. Vervelend, want het gaat hier om flinke bedragen. Als je deze kosten zelf niet helemaal kunt of wilt financieren, kun je hiervoor geld lenen met een consumptief krediet, zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.
Bij een doorlopend krediet spreek je een maximaal leenbedrag af waarbinnen je onbeperkt mag lenen en aflossen – eigenlijk net zoiets als bij een creditcard. Zo’n soort lening is bijvoorbeeld handig tijdens een verbouwing, als je niet alleen je kosten koper moet betalen, maar ook je badkamer wil aanpakken en de tuin wilt renoveren. Het nadeel van een doorlopend krediet is dat de rente én de looptijd variabel zijn, waardoor de kosten je lening onverwacht kunnen stijgen.

Bij een persoonlijke lening spreek je vooraf het leenbedrag, de looptijd én de rente af. Die rente ligt vast en kan dus nooit onverwacht stijgen. Bovendien ligt de looptijd wel vast op basis van het afgesproken maandbedrag, maar je mag óók extra aflossen als je dit wil om de looptijd te verkorten. En dat kan boetevrij! Voor het financieren van kosten koper adviseren we daarom meestal een persoonlijke lening.

5 voordelen van een persoonlijke lening voor kosten koper

 1. De rente ligt vast en stijgt nooit onverwacht
 2. De looptijd ligt in principe vast maar je mag wél boetevrij extra aflossen
 3. Je ontvangt het bedrag voor je kosten koper in één keer op je rekening
 4. Het leenbedrag is vaak al binnen twee werkdagen bij je binnen! 
 5. Als je leent voor een verbouwing (van je eigen woning), kun je de rente fiscaal aftrekken

Tips bij geld lenen voor kosten koper

Sommige gemeentes bieden startersleningen aan met extra voordelen voor kopers op zoek naar hun eerste koopwoning. Kijk eens hoe dat in jouw regio zit, soms biedt dit extra gunstige mogelijkheden qua kosten koper.

Ook een schenking van je ouders is soms een mooie oplossing. Vermogende ouders mogen flink wat belastingvrij schenken, zeker als het gaat om de aankoop van een huis (ruim een ton!). Dat bedrag mag verspreid over 3 jaar worden geschonken.

En een laatste tip: zoek je een notaris of wil je bijvoorbeeld een bouwtechnische keuring laten uitvoeren? Zoek op internet naar verschillende aanbieders en vraag offertes op. Het verschil in kosten kan je honderden euro’s schelen!

Gratis offerte binnen 24 uur

Wil je een geld lenen voor je kosten koper of meer informatie over welke financiering bij je past? Bel dan naar 0318 – 452 452, vraag een vrijblijvende offerte aan of vul ons contactformulier in. Voordelig, transparant en zonder kleine lettertjes geld lenen voor je kosten koper doet je bij A-Krediet!

Bereken je maximale lening

Al 1068 beoordelingen van tevreden klanten

Klanten geven ons gemiddeld een 9,2 op klantenvertellen.nl

“Top service”

Binnen 24 uur alles voor elkaar. Helder, vakkundig en zeker aan te bevelen. Verdiend meer sterren dan ik hier kan geven.

Top service
“Geweldig”

Ik werd op een professionele pro actieve manier geholpen en kreeg snel reactie en duidelijkheid. Super dienstverlening. Zie je helaas niet zo veel meer.

Geweldig
“Super”

Hierbij grote dank aan Jeroen. Vriendelijke man, luisterend oor, en ook nog in voor een gezellig gesprekje. Wij zijn heel tevreden.

Super
“Snel geregeld”

Na een prettig eerste telefonisch contact werd er snel gehandeld op onze aanvraag. Je wordt op de hoogte gehouden van de status van de aanvraag. En er werd gelijk contact opgenomen toen de goedkeuring er was.

Snel geregeld

Rente vergelijken

Vergelijk onze altijd lage rentetarieven bij diverse aanbieders!

KredietverstrekkerRenteMaandlastenKostenAanvragen
defam3,624829.731
interbank3,724929.871
nationale-nederlanden3,825030.010
qander3,925130.150
bnp-paribas-personal-finance4,125430.431
abn-amro4,225530.572
ing-bank5,126631.860
 • Het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is gelijk aan de rente van dit product.
 • Voor een Persoonlijke Lening geldt een minimale looptijd van 12 maanden en een maximale looptijd van 180 maanden.
 • Voor een Doorlopend Krediet geldt een minimale looptijd 1 maand, de maximale looptijd hangt af van de rente, extra aflossingen en extra opnames.
 • De minimale rente is 3,4% en de wettelijke maximale rente is 14%.
 • Laatst gecontroleerd op 21 september 2021.

Telefonisch bereikbaar

Adres

Openingstijden

 • ma t/m vr — 09:00 tot 17:30
 • za & zo — gesloten
 • Online — 24/7